Кражба на ценни картини от апартамент в София. Сред тях са

...
Кражба на ценни картини от апартамент в София. Сред тях са
Коментари Харесай

Откраднаха картини на Лика Янко, Живка Пейчева и Ганчо Карабаджаков от апартамент в София

Кражба на скъпи картини от апартамент в София. Сред тях са истинските творби на огромни български художници като Лика Янко, Живка Пейчева и Ганчо Карабаджаков.

Произведенията на изкуството са откраднати от апартамент на първия етаж.

„ Кражбата е открита на 4 февруари. За последно на 1 февруари е имало човек в помещението. Откраднати са 12 картина, едно копие на Ван Гог, три картини на Живка Пейчева, една на Ганчо Карабаджаков, една литография на неизвестен създател и шест картини на Лика Янко “, изясни Никола Николов, който е роднина Лика Янко.

Апартаментът е ненаселен през последните шест месеца, защото в него се е правил ремонт.

„ Картините са свалени под рамките. Не са изрязани. Може би картините са навити и поставени в цилиндри, с цел да могат да бъдат изнесени. По-голямата част от картините са подарък от създателите, други са закупени “, добави Никола Николов.

Галерисът и търговец на картини Лаврен Петров изясни, че цената на такива картини е висока, в случай че те са публично продавани в изложба.

„ Според мен сред 60-80 000 лева Но когато те са крадени и когато с помощта на вас, това го научават всички, те към този момент нямат такава стойност. Крадени картини се продават доста мъчно “, добави той.

По думите му Лика Янко е освен една от най-известните български художнички, тя е извънредно търсена на пазара през последните 10 година

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че по случая се води досъдебно произвеждане. Продължават разпитите на очевидци. Ще бъде подаден сигнал и към прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР